Geen netwerkverbinding, geen internet op bedrijfsnetwerk

Oplossing

Ook al is de netwerkkabel goed aangesloten of ben je met het juiste WIFI netwerk verbonden, soms heb je geen internet terwijl anderen dat wel hebben.

Dit probleem komt vaker voor. Je notebook heeft dan geen geldig IP nummer of er is een DNS probleem. Er verschijnt een geel waarschuwings driehoekje bij je netwerkverbinding.

Er zijn verschillende oplossingen (Windows):
1) Ga naar het netwerkverbindings icoon recht onder op je taakbalk. Klik op de rechter muisknop en kies voor 'problemen oplossen' . Er wordt een wizard gestart die de netwerkproblemen probeert op te lossen.

2) Herstart je notebook. Als dit niet werkt probeer je oplossing 3.

3) Ga naar de command prompt en type de volgende commando's in
ipconfig /release  (sluit af met Enter)
ipconfig /renew   (Sluit af met Enter)
type Exit  (sluit af met Enter)

Artikel details
Artikel ID: 8
Categorie: Knowledgebase
Datum toegevoegd: 2019-02-11 15:09:25
Aantal bekeken: 107
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 5.0/5.0 (1)